VEHICOOL OPERATIONS S.R.L.

POLITICĂ PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

ULTIMA ACTUALIZARE: 06.08.2020

Respectarea vieții dumneavoastră private este unul dintre angajamentele noastre fundamentale și, de aceea, acordăm cea mai mare atenție prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, în conformitate cu legislația aplicabilă.

VEHICOOL OPERATIONS S.R.L., având sediul în Str. Avionului, Nr.26, Biroul B, Et.1, Sector 1, București, cod de identificare fiscală 42616279, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J40/6204/2020 ("VEHICOOL OPERATIONS", "noi") prelucrează, în calitate de operator, datele dumneavoastră cu caracter personal („Date cu Caracter Personal”). Scopul acestei note de informare („Politică”) este să detalieze modul în care VEHICOOL OPERATIONS prelucrează Datele dumneavoastră cu Caracter Personal.

DATELE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE, SCOPURILE DE PRELUCRĂRE ȘI TEMEIURILE DE PRELUCRARE

Crearea și administrarea contului de utilizator

a. Crearea contului de utilizator

Date cu caracter personal prelucrate : nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon.

Scopul prelucrării Crearea contului de utilizator

Temeiul legal Executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (art. 6, alin. 1, lit. b din RGPD)

b. Înregistrarea și conectarea cu conturile Facebook sau Google

În Aplicația noastră, aveți, de asemenea, posibilitatea de a vă înregistra și de a crea un cont cu conturile de Facebook sau Google.

Conectarea cu Facebook

Aplicația vă oferă posibilitatea de a vă înregistra și de a crea un cont folosind contul de Facebook. Înainte de a vă înregistra, sunteți conduși către o pagină de Facebook unde vă puteți conecta folosind numele de utilizator și parola contului de Facebook. Prin urmare, Aplicația va fi conectată la profilul dumneavoastră de Facebook. Conectarea determină în mod automat ca Aplicația să primească de la Facebook informațiile cu privire la care ați fost de acord să fie transmise: ID-ul de Facebook, adresa de e-mail, numele, prenumele, poza de profil. Aceste informații vor fi prelucrate de noi pentru a vă oferi posibilitatea de a crea contul și, în măsura necesară, pentru a vă identifica în contextul caracteristicilor oferite de Aplicație și pentru a vă oferi diferite funcționalități în Aplicația noastră.

Nu suntem responsabili pentru prelucrarea de către Facebook a Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal. Pentru mai multe informații despre modul în care Facebook prelucrează Datele cu Caracter Personal și despre setările de confidențialitate aferente contului Facebook, vă rugăm să accesați politica de confidențialitate a Facebook.

Conectarea cu Google

Aplicația oferă de asemenea posibilitatea de a vă loga și de a crea un cont folosind contul de Google. Înainte de a vă înregistra, sunteți conduși către o pagină Google unde vă puteți conecta folosind numele de utilizator și parola contului de Google. Prin urmare, Aplicația va fi conectată la profilul dumneavoastră de Google. Conectarea determină în mod automat ca Aplicația să primească de la Google informațiile cu privire la care ați fost de acord să fie transmise: ID-ul de Google, adresa de e-mail, numele, prenumele, poza de profil. Aceste informații vor fi prelucrate de noi pentru a vă oferi posibilitatea de a crea contul și, în măsura necesară, pentru a vă identifica în conpul funcționalităților oferite de Aplicație și pentru a vă oferi diferite funcționalități în Aplicația noastră.

Nu suntem responsabili pentru prelucrarea de către Google a Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal. Pentru mai multe informații despre modul în care Google prelucrează Datele cu Caracter Personal și despre setările de confidențialitate aferente contului Google, vă rugăm să accesați politica de confidențialitate a Google.

Scopul prelucrării Crearea contului de utilizator

Temeiul legal Executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (art. 6, alin. 1, lit. b din RGPD)

c. Completarea și editarea profilului de utilizator

Date cu caracter personal prelucrate : imagine, locuri favorite, detalii autovehicule, modalități de plată (carduri bancare).

Scopul prelucrării Completarea și editarea profilului de utilizator

Temeiul legal Executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (art. 6, alin. 1, lit. b din RGPD)

Utilizarea aplicației

a. Vizualizarea istoricului de comenzi

Date cu caracter personal prelucrate : data comenzii, detalii despre autovehicul, detalii despre comandă.

Scopul prelucrării Oferirea funcționalității de vizualizare a istoricului de comenzi

Temeiul legal Executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (art. 6, alin. 1, lit. b din RGPD)

b. Efectuarea unei comenzi

Date cu caracter personal prelucrate : locul autovehiculului, detalii despre autovehicul, detalii despre loc, orice alte informații necesare pentru prestarea serviciilor, data și intervalul orar.

Scopul prelucrării Efectuarea comenzii de către utilizator și prestarea serviciilor noastre (spălare autovehicule).

Temeiul legal Executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (art. 6, alin. 1, lit. b din RGPD)

Contactarea utilizatorilor

a. Contactarea utilizatorului

Date cu caracter personal prelucrate : nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon.

Scopul prelucrării Contactarea utilizatorului în legătură cu oferta solicitată sau în legătură cu soluționarea problemei indicate

Temeiul legal Executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (art. 6, alin. 1, lit. b din RGPD)

Detalii: interesul legitim al companiei de a asigura comunicarea cu utilizatorii și de a asigura acestora suportul necesar

Marketing (Newsletter, promoții, oferte)

a. Mesaje comerciale

Date cu caracter personal prelucrate : nume, prenume, adresă de e-mail.

Scopul prelucrării Trimiterea de mesaje comerciale în scopul promovării serviciilor companiei

Temeiul legal Consimțământul persoanei vizate (art. 6, alin. 1, lit. a din RGPD)

Soluționarea disputelor

a. Probleme litigioase

Date cu caracter personal prelucrate : nume, prenume, adresă de domiciliu.

Scopul prelucrării Apărarea drepturilor și intereselor legitime și susținerea oricăror cereri în fața organelor judiciare sau a oricăror altor autorități publice

Temeiul legal Interesul legitim al Companiei (art. 6, alin. 1, lit. f din RGPD)

Detalii: interesul legitim al companiei de a apăra drepturile sau interesele legitime ori de a susține pretențiile rezultate sau aflate în strânsă legătură cu încheierea sau executarea contractului sau în vederea exercitării dreptului la apărare în ipoteza inițierii unor proceduri litigioase împotriva companiei

FURNIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Puteți refuza să furnizați anumite Date cu Caracter Personal dar, într-un astfel de caz, este posibil să nu puteți beneficia de anumite servicii specifice raportului descris în această Politică.

DESPRE TEMEIURILE LEGALE

Temeiul legal de prelucrare diferă în funcție de situația concretă și de Datele cu Caracter Personal prelucrate.

În situațiile în care vom prelucra Datele dumneavoastră cu Caracter Personal în temeiul consimțământului, vom solicita consimțământul dumneavoastră liber, informat, specific și neechivoc pentru respectiva prelucrare. Prin exprimarea consimțământului dumneavoastră, veți fi de acord că putem colecta, folosi, dezvălui, prelucra și transfera Datele cu Caracter Personal, în conformitate cu această Politică.

PRELUCRAREA AUTOMATĂ A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele dumneavoastră cu Caracter Personal nu vor fi prelucrate în vederea generării unor decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată care ar urma să producă efecte juridice asupra dumneavoastră sau să vă afecteze într-o măsură semnificativă, în sensul celor prevăzute de art. 22 alin. (1) din RGPD.

DURATA DE PRELUCRARE

Durata de prelucrare a Datelor cu Caracter Personal diferă în funcție de operațiunea specifică de prelucrare:

Operațiunea

Vizualizarea istoricului de comenzi

Efectuarea unei comenzi

Crearea contului de utilizator

Completarea și editarea profilului de utilizator

Contactarea utilizatorului

Mesaje comerciale

Probleme litigioase

Durata

durata existenței contului

durata existenței contului

durata existenței contului

durata existenței contului

durata necesară soluționării cererii

până la momentul retragerii consimțământului

durata necesară soluționării disputei

În anumite circumstanțe, este posibil să păstrăm Datele cu Caracter Personal pentru perioade mai lungi de timp pentru a avea o evidență exactă a raporturilor dumneavoastră cu noi în cazul oricăror plângeri ori dacă credem în mod rezonabil că există o perspectivă de litigiu.

TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Putem transfera Datele cu Caracter Personal, în măsura în care acest lucru este necesar, următoarelor categorii de destinatari: furnizori de servicii IT, furnizori de servicii de marketing, autorități ale statului.

Acești destinatari pot fi situați în Uniunea Europeană și/sau în Spațiul Economic European, precum și în afara acestora, inclusiv în țări care nu sunt recunoscute ca asigurând un nivel adecvat de protecție, caz în care transferul Datelor cu Caracter Personal se efectuează doar dacă există garanții adecvate, în conformitate cu legea aplicabilă (precum clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană).

Puteți solicita o listă de destinatari din țări terțe, precum și o copie a dispozițiilor convenite care asigură un nivel adecvat de protecție a Datelor cu Caracter Personal.

SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Securitatea Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal este importantă pentru noi. Prin urmare, Datele dumneavoastră cu Caracter Personal vor fi prelucrate prin aplicarea unor măsuri tehnice și organizatorice rezonabile pentru a le proteja, precum limitarea accesului la Datele cu Caracter Personal, criptarea sau anonimizarea Datelor cu Caracter Personal, stocarea pe medii securizate. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor depuse, nu putem garanta întotdeauna eficiența măsurilor de securitate implementate, și prin urmare, nu putem garanta în orice moment securitatea Datele cu Caracter Personal.

DREPTURILE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Dreptul de acces: Aveți dreptul de a obține confirmarea de la noi că Datele dumneavoastră cu Caracter Personal sunt prelucrate de noi, precum și informații privind specificul prelucrării precum: scopul, categoriile de Date cu Caracter Personal prelucrate, destinatarii acestora, perioada pentru care sunt păstrate, sursa acestora, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, drepturilor dumneavoastră, dreptul de a depune o plângere în fața autorității de supraveghere.

Dreptul la rectificare: Aveți posibilitatea de a solicita rectificarea Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal, cu condiția să fie respectate cerințele legale aplicabile. În eventualitatea unor erori, după notificare, vom corecta imediat Datele dumneavoastră cu Caracter Personal.

Dreptul la ștergere: În anumite cazuri, aveți posibilitatea de a solicita ștergerea Datelor cu Caracter Personal, precum atunci când: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat și le-am prelucrat; (ii) ați retras consimțământul pentru prelucrarea Datelor cu Caracter Personal și noi nu mai putem prelucra Datele cu Caracter Personal în baza altor temeiuri legale; (iii) Datele cu Caracter Personal sunt prelucrate contrar legii; (iv) dați curs unui drept legal de a vă opune. Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dumneavoastră de ștergere în cazul în care prelucrarea Datelor cu Caracter Personal este necesară pentru respectarea unei obligații legale, sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. De asemenea, există și alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm această solicitarea de ștergere a Datelor cu Caracter Personal.

Restricționarea prelucrării: Puteți solicita să restricționăm prelucrarea Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal în următoarele situații: (i) în cazul în care contestați corectitudinea Datelor cu Caracter Personal, pentru o perioadă care ne permite să verificăm exactitatea Datelor cu Caracter Personal în cauză; (ii) în cazul în care prelucrarea este ilegală, și vă opuneți ștergerii Datelor cu Caracter Personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; (iii) în cazul în care nu mai avem nevoie de Datele cu Caracter Personal în scopul prelucrării, dar ni le solicitați pentru o acțiune în instanță; (iv) în cazul în care v-ați opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime ca operator prevalează asupra celor ale persoanei vizate. Putem continua să folosim Datele cu Caracter Personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care: (i) avem consimțământul dumneavoastră; (ii) pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau (iii) pentru a proteja drepturile unei alte altei persoane fizice sau juridice.

Dreptul la portabilitatea datelor: În măsura în care Datele cu Caracter Personal sunt prelucrate în baza consimțământului dumneavoastră sau pentru executarea contractului și prelucrarea se face prin mijloace automate, aveți dreptul ca Datele dumneavoastră cu Caracter Personal să vă fie furnizate într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveți dreptul de a transmite aceste Date cu Caracter Personal altui operator. Acest drept nu afectează în mod negativ drepturile și libertățile celorlalți.

Dreptul la opoziție: În anumite situații, precum atunci când prelucrăm Datele dumneavoastră cu Caracter Personal pe baza unui interes legitim, aveți dreptul de a vă opune prelucrării Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal de către noi. În caz de opoziție nejustificată, VEHICOOL OPERATIONS este îndreptățită să prelucreze în continuare Datele cu Caracter Personal. De asemenea, vă puteți opune la prelucrarea Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal în scopul trimiterii de mesaje comerciale.

Revocarea consimțământului: În măsura în care prelucrăm Datele dumneavoastră cu Caracter Personal în temeiul consimțământului dumneavoastră, puteți revoca oricând consimțământul, fără a afecta legalitatea prelucrării bazate pe consimțământ înainte de retragerea acestuia.

Procesul decizional individual automatizat: Aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice în privința dumneavoastră sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă. Acest drept nu este aplicabil în cazul în care decizia: (i) este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între dumneavoastră și noi; (ii) este autorizată de lege care prevede și garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dumneavoastră; (iii) are la bază consimțământul dumneavoastră explicit.

Dreptul de a vă adresa autorității de supraveghere:Aveți dreptul de a depune o plângere înaintea Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal („ANSPDCP”) în legătură cu orice încălcare a drepturilor dumneavoastră privind prelucrarea Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal. Datele de contact ale ANSPDCP sunt: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336 București, Romania; e-mail: anspdcp@dataprotection.ro.

Pentru exercitarea drepturilor menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: contact@getvehicool.com

CONTACT

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la această Politică sau la implementarea acesteia, ne puteți contacta la adresa de email: contact@getvehicool.com .